Головна Новини Ринок України Світовий банк надасть $200 млн для фінансування сільського господарства в Україні

Світовий банк надасть $200 млн для фінансування сільського господарства в Україні

Рада виконавчих директорів Світового банку схвалила рішення про надання позики в розмірі $200 млн на реалізацію Програми на основі результатів (ПР) з прискорення приватних інвестицій у сільське господарство України.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу банку, програма має допомогти розширити можливості малих і середніх підприємств (МСП) у сільськогосподарському секторі.

Програма має на меті зміцнення конкурентоспроможності сільського господарства, його диверсифікацію та розвиток шляхом підвищення ефективності та зміцнення адресності політики підтримки галузі, поліпшення прозорості та підвищення ефективності використання земель сільськогосподарського призначення державної власності, а також розширення доступу аграрних МСП до експортних ринків.

Згідно з повідомленням, експорт сільськогосподарської продукції залишається основною рушійною силою української економіки: на неї припадає майже 42% ($18 млрд) загальної вартості експорту. Нині сектор не повністю використовує свій потенціал, а його краще використання разом зі збільшенням обсягів експорту могло б зробити значний внесок в економічне зростання.

“Україна може прискорити свій економічний розвиток шляхом підвищення ефективності та зміцнення прозорості своєї сільськогосподарської галузі. Підвищення продуктивності сільського господарства на 30% могло б протягом наступних п’яти років збільшити ВВП на додаткові 4,4%”, – вважає Директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови і України Сату Кахконен.

Крім того, програма сприятиме розвиткові транскордонної торгівлі та виконанню вимог, установлених на найважливіших для України ринках експортної продукції: зокрема, в Європейському союзі, Китаї, країнах-учасницях Ради співробітництва арабських держав Перської затоки, США та Канаді.

Перегляди: 0