Головна Новини Ринок України В Україні знижується вартість моркви та буряка

В Україні знижується вартість моркви та буряка

В Україні ціни на моркву минулого врожаю та буряк продовжують знижуватися, не дивлячись на дуже обмежену пропозицію цієї продукції на ринку.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на “Інфо-Шувар”, така ситуація пов’язана із суттєвим збільшенням пропозиції коренеплодів нового врожаю, ціни на які теж знижуються.

Сьогодні на ринку буряку частина ранньої продукції становить вже майже 50%, а на ринку моркви рання продукція займає вже більше 70%.

Цікавим є те, що і в “старому”, і в “молодому” сегменті пропонується як імпортна, так і вітчизняна продукція. Так, морква та буряк врожаю 2018 року представлена продукцією українських виробників і виробників Білорусі. Ціни на “старий” буряк з середини травня знизилися на 30% до 6-14 грн/кг (0,2-0,47 євро/кг), а “стара” морква подешевшала на 20% до 12-13 грн/кг (0,41-0,44 євро/кг).

На найбільшому в західному регіоні гуртовому ринку ОРСП “Шувар” у Львові присутня пропозиція ранньої моркви від вітчизняного виробника по 24-25 грн/кг (0,81-0,85 євро/кг), крім того, імпортери продають ранню моркву від виробників Узебекистану та Туреччини по 23 грн/кг (0,78 євро/кг). Від середини травня рання морква в Україні подешевшала більш, ніж на третину.

Ранній буряк на “Шуварі” коштує 21-22 грн/кг (0,71-0,75 євро/кг) і за останні два тижні він втратив в ціні більш, ніж 20%.

Перегляди: 0