Головна Новини Ринок України У другій половині травня ціни на молоко в Україні почали стабілізуватися

У другій половині травня ціни на молоко в Україні почали стабілізуватися

У травні середня ціна на молоко екстра-ґатунку склала 9,43 грн/кг (з урахуванням ПДВ), що на 7 коп. нижче ціни квітня.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Асоціації виробників молока, основне зниження цін відбувалося в першій половині місяця.

“Його не зупинили навіть стабілізація у другій половині місяця, яка стала можливою в результаті укладання нових експортних контрактів на продаж сухого молока. Їх виконуватимуть протягом літніх місяців”, – зазначила аналітик АВМ Яна Музиченко.

У другій половині травня ціни почали стабілізуватися, а для деяких фермерів навіть зросли. Це стосується господарств, які були долучені до реалізації контракту на постачання сухого молока. Тому в кінці травня у західному регіоні переважали ціни в межах 9,1-9,2 грн/кг, у східному – 9,1-9,24 грн/кг. Найвищі ціни, як завжди, – на півночі країни та в центрі: 9,18-9,42 грн/кг. Такий розвиток подій свідчить, що ціна на молоко екстра-ґатунку у червні, швидше за все, буде стабільною.

Середня ціна молока вищого ґатунку у травні склала 9,07 грн/кг – на 13 коп менше, ніж у квітні. Молоко першого ґатунку подешевшало на 14 коп. і в середньому коштувало 8,86 грн/кг.

За неофіційними даними, не зважаючи на сезонний приріст виробництва молока (+13% у квітні/березні) надлишку сировини на ринку немає. Подальший розвиток цінового тренду залежатиме від активності зовнішньої торгівлі та стабільності національної валюти.

Перегляди: 0