Головна Новини Ринок України Мінагрополітики обговорило з USTR процедуру сертифікації сільгосптехніки

Мінагрополітики обговорило з USTR процедуру сертифікації сільгосптехніки

Мінагрополітики обговорило з експертами Офісу торгового представника США (USTR) питання сертифікації сільськогосподарської та лісогосподарської техніки.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Мінагрополітики, наразі триває оновлення діючого технічного регламенту, яким запроваджено європейську модель допуску на наш ринок української та імпортної техніки. Оновлення, зокрема, стосується нормування викидів в навколишнє середовище та скасування терміну дії сертифікатів на тип техніки.

Оновлення регламенту напрацьовуються в рамках робочої групи з питань оцінки відповідності сільськогосподарської та лісогосподарської техніки, до складу якої увійшли представники Мінагрополітики, Мінекономрозвитку, Мінінфраструктури, Держлісагентства, Американської торгівельної палати, профільних наукових установ, асоціацій.

Також під час зустрічі сторони обговорили ключові питання, які виникають у компаній імпортерів, зокрема щодо термінів дії сертифікатів на тип техніки, який передбачений на п’ять років та умови взаємовизнання сертифікатів відповідності, які видані іноземними органами.

Довідка. Офіс Торговельного представника США (ОТП) очолює Торговельний представник США, який є Послом за рангом та прямо підпорядковується Президенту США та Конгресу. Торговельний представник є також заступником голови Корпорації зарубіжних приватних інвестицій, членом правління Експортно-імпортного банку без права голосу та членом Національної консультаційної ради щодо зовнішньої валютної та фінансової політики. ОТП відповідає за розробку та координацію зовнішньоторговельної та інвестиційної політики, ведення переговорів з іншими країнами щодо аналогічних питань.

Перегляди: 0