Головна Новини Ринок України В Україні впали ціни на суницю садову

В Україні впали ціни на суницю садову

Ціни на суницю садову опустилися нижче рівня 2018 року. Зниження вартості обумовлене, насамперед, великою пропозицією в господарствах ягоди низької якості. Такої ягоди в цьому сезоні доволі багато.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на “Інфо-Шувар”, протягом травня поточного року на майданчику найбільшого в Західній Україні гуртового ринку ОРСП “Шувар” було продано понад 1,2 тис. тонн суниці садової. Такий обсяг є трішки меншим від показника 2018 року. Виробники ягід відзначають, що прохолодна погода цієї весни, на жаль, не сприяє високій врожайності, а дощі негативно впливають на якість продукції.

“Сезон полуниці в самому розпалі, але якісної ягоди насправді не так багато, як хотілося б клієнтам нашого ринку. Тому і ціни на неї достатньо високі. Неякісну ягоду продавати набагато важче”, – розповідають продавці фруктового ряду на майданчику для торгівлі з автомобілів ОРСП “Шувар”.

Так, сьогодні зранку на майданчику ОРСП “Шувар” якісна суниця садова продавалася по 25-27 грн за кг (0,84-0,91 євро/кг), ціни на продукцію нижчої якості не перевищували 12-15 грн за кг (0,41-0,51 євро/кг). У 2018 році, в останній тиждень травня найдешевша суниця на “Шуварі” пропонувалася по 15-17 грн за кг (0,51-0,57 EUR за кг). Ціна якісної ягоди за рік не змінилася.

Перегляди: 0