Головна Новини Ринок України Вартість ранньої моркви в Україні впала вдвічі

Вартість ранньої моркви в Україні впала вдвічі

Збільшення пропозиції від вітчизняних виробників спровокувало обвал ціни на ринку ранньої моркви.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на “Інфо-Шувар”, на гуртових ринках країни, від початку тижня, морква подешевшала вдвічі, мова йде про найбільший ціновий спад від початку сезону, тобто, з першої декади травня.

“Сьогодні на торгових майданчиках країни, крім української моркви, присутня й імпортна. Зниження ціни розпочалося ще на минулому тижні із появою на ринку імпортної продукції від вирбників Узбекистану та Туреччини, але на цьому тижні негативний тренд здебільшого обумовлений збільшенням пропозиції української моркви”, – коментує ситуацію Тетяна Гетьман, керівник департаменту “Аналітика” ОРСП “Шувар”.

Згідно оновленої інформації, станом на ранок 31 травня 2019 року, на найбільшому в Західному регіоні гуртовому ринку ОРСП “Шувар” у Львові середня вартість вітчизняної ранньої моркви становить 10-17 грн/кг (0,33-0,57 євро/кг). Рік тому продукція була мінімум на 25% дорожчою. Гуртові ціни на імпортну ранню моркву становлять 17-18 грн/кг (0,57-0,6 євро/кг), за тиждень ціни на цю продукцію знизилися на 30%.

Перегляди: 0