Головна Новини Ринок України Українські аграрії завершили весняну посівну

Українські аграрії завершили весняну посівну

В Україні завершилася весняна посівна кампанія, у межах якої під урожай 2019 року посіяно 27,7 млн га сільгоспкультур, або на рівні 2018 року.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Мінагрополітики, зернові культури посіяні на площі 14,8 млн га, технічні – 9,2 млн га, що також на рівні минулого року. Структура посівних площ, в останні роки, оптимізована і значних змін не зазнає.

“З огляду на хід весняно-польових робіт та перезимівлю озимих культур, можна очікувати, що урожай ранніх зернових 2019 року буде не нижчим за минулорічний. Високі показникі врожаїв є результатом динамічного розвитку усіх ланок аграрного виробництва, серед яких однією з найважливіших є забезпечення виробників сучасними сортами рослин. Українські селекціонери постійно працюють над виведенням нових сортів з високою продуктивністю, адаптивністю до стресових факторів, зокрема, високою стійкістю до захворювань, зимостійкістю, жаростійкістю та посухостійкістю”, – зауважив заступник міністра агрополітики України Володимир Топчій.

Перегляди: 0