Головна Новини Ринок України У червні українська суниця стала єдиною ягодою, ціни на яку знизились

У червні українська суниця стала єдиною ягодою, ціни на яку знизились

У першій половині червня 2019 року українська суниця продавалась мінімум на 10% дешевше ніж в той же період 2018 року.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на “Інфо-Шувар”, зниження середньої вартості у цьому сезоні не вдалось уникнути навіть за рахунок рекордно високої ціни в кінці першого тижня місяця.

Протягом перших двох тижнів червня 2019 року на гуртових майданчиках країни середня вартість суниці становила 26 грн/кг. Рік тому ягода в цей період коштувала в середньому 28 грн/кг.

Нагадаємо, 7 червня на найбільшому в Західній Україні гуртовому ринку ОРСП “Шувар” суниця несподівано подорожчала до 35-45 грн/кг. Зростання ціни було обумовлене погодним фактором: через рясні дощі збирання ягоди було ускладненим на Півдні країни і в Закарпатській області.

З 10 червня пропозиція почала зростати, але здебільшого за рахунок “вологої” ягоди, яку потрібно було дуже швидко продавати. Тому весь попередній тиждень українська суниця коштувала на 35% дешевше ніж рік тому, однак ціни на ягоду високої якості майже не змінились порівняно з минулим роком.

Станом на 18 червня 2019 року на ОРСП “Шувар” суниця середньої якості пропонується по 18-20 грн/кг, ягода екстра-класу коштує 25-27 грн/кг. У червні українська суниця стала єдиною ягодою, ціни на яку знизились в порівнянні із минулим роком.

Сезон черешень теж у розпалі, але ціни на цю ягоду майже вдвічі вищі ніж рік тому, а вартість першої малини порівняно з минулим сезоном зросла майже в 3,5 раза.

Перегляди: 0