Головна Новини Ринок України На українському ринку вартість сирого молока залишається стабільною

На українському ринку вартість сирого молока залишається стабільною

Для деяких сільгосппідприємств активність виробників сухого незбираного молока в другій половині травня стала причиною збільшення цін на початку червня.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на infagro.com.ua, в окремих регіонах, навпаки, спостерігалися точкові зниження цін. Але всі коливання проходили в рамках існуючого діапазону цін, тому в середньому вони залишилися без змін.

У середині червня фермерське молоко продається в діапазоні 8-9,45 грн. за базовий кг, в залежності від якості, обсягів і регіону.

Молоко населення в середньому по Україні, як і раніше, коштує 4,50 грн / кг “від бабусі”, перекупщики торгують цим товаром по 6,00-6,50 грн/кг.

Офіційно виробництво молока в Україні продовжує знижуватися переважно за рахунок зниження його виробництва домогосподарствами. За результатами п’яти місяців в країні вироблено 3 788,5 тис. тонн, що на 2,8% нижче минулого року.

У господарствах населення виробництво скоротилося на 3,7%, але і сільгосппідприємства також знизили виробництво на 0,7%.

Поголів’я корів продовжує активно знижуватися, причому в рівній мірі за всіма категоріями. На перше червня в Україні налічувалося 1 925 тис. корів, що на 4,3% нижче аналогічної дати минулого року.

Експорт поки ніяк не стимулює зростання закупівельних цін на сире молоко, але суттєвий вплив почав справляти інший важливий фактор – погода. Протягом останнього тижня практично по всій території України спостерігається підвищена температура повітря. Ризик теплових ударів для корів зріс, вже є підтвердження зниження надоїв.

Рівно рік тому погодний фактор також сприяв зменшенню виробництва і надходження молока на промпереробку, що, в свою чергу, відбивалося і на ринковому попиті. Якщо в найближчі тижні спека не спаде, то в липні це однозначно позначиться на закупівельних цінах на молоко.

Перегляди: 0