У січні-березні 2019 року в структурі зданого на переробку молока збільшилася частка першого та другого ґатунку – 26,4% і 19,9% відповідно.
Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Асоціації виробників молока, частка молока ґатунку екстра становить 20,9% від загальної кількості, що на 0,7% менше порівно із 2018 роком.
“Задача Асоціації виробників молока спільно з господарствами України за наступні 4 роки показати приріст частки молока екстраґатунку до 100% в структурі зданого на переробку харчового молока”, – зазначила віце-президент АВМ із комунікацій Ганна Лавренюк.
Вона зауважила, що якщо говорити про перспективи молочної галузі, то треба окреслити, в якій системі координат знаходимось зараз. Крім великого обсягу виробництва молока, потрібно, щоб сировина була безпечна і якісна.
“Певне це не показник того, що на господарствах стали гірше управляти чи менше слідкувати за якістю молока. Це наслідок того, що переробні заводи, зважаючи на нові віяння і наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України про нові вимоги до гігієни молока-сировини, почали більш прискіпливо ставитись до встановлення ґатунку молока і цей виклик буде дедалі серйозніше поставати перед молочними підприємствами”, – додала Ганна Лавренюк.
Вона додала, що нові харчові вимоги та гармонізація українського харчового законодавства із світовим – величезний крок для реалізації того великого потенціалу, який на сьогодні стоїть перед національною молочною галуззю.