За десять місяців 2018/19 маркетингового року Україна експортувала 403,0 тис. тонн цукру, що майже на 20% менше ніж за аналогічний період минулого року.
Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу асоціації “Укрцукор”, за результатами поточного маркетингового року експорт цукру складе близько 500 тис. тонн. Це, орієнтовно, на 10% менше, ніж за минулий сезон.
“Зниження обсягів поставок зумовлене низькими світовими цінами на цукор та несприятливою кон’юнктурою”, – зауважила заступник голови правління НАЦУ “Укрцукор” Руслана Бутило.
Зокрема, в червні українські виробники експортували 24,8 тис. тонн цукру, що на 40% менше ніж в травні.
“Основним імпортером українського цукру в червні залишився Азербайджан, проте Лівія склала йому конкуренцію – по 28% від загального об’єму експорту припадає на ці дві країни. Також, значні поставки здійснювались в Грузію і Таджикистан – 12% і 10% відповідно”, – додала Руслана Бутило.