Головна Новини Ринок України В Україні відновилась тенденція до зниження цін на малину

В Україні відновилась тенденція до зниження цін на малину

На ринку малини відновилась тенденція до зниження ціни, в тім вартість ягоди все одно залишається рекордно високою.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на “Інфо-Шувар”, перша українська малина з’явилась на ринку ще в середині червня, на гуртовому ринку ОРСП “Шувар” першу ягоду виробники із Закарпаття пропонували по 150 грн/кг (5 євро/кг). До кінця місяця ціна знизилась до 50-55 грн/кг(1,6-1,83 євро/кг) і трималась на такому рівні аж до кінця першої декади липня.

Від початку другого тижня липня малини на “Шуварі” стало значно більше, тому ціни пішли до низу. Протягом першого тижня липня малина подешевшала в середньому на 20%, але навіть після цього ягода все одно залишається рекордно дорогою: на початку липня 2017 року малина коштувала 30-33 грн/кг, а в 2018 році ціни були ще нижчими – 28-30 грн/кг.

“Висока вартість малини в цьому сезоні пояснюється меншим врожаєм, і на Півдні і на Заході країни в цьому сезоні погодні умови були не найкращими. До тог ж в минулому сезоні дрібні фермери почали розкорчовувати насадження малини через низьку рентабельність цього бізнесу. Це теж негативно вплинуло на врожай поточного року. До речі, схожа ситуація по малині і в Польщі, в цьому році малина там коштує на 30% дорожче”, – зауважила керівник департаменту “Аналітика” ОРСП “Шувар” Тетяна Гетьман,.

Перегляди: 0