Головна Новини Ринок України В Україні почали зростати закупівельні ціни на молоко

В Україні почали зростати закупівельні ціни на молоко

На початку липня, як і очікувалося, в Україні відбувся розворот цінового тренду сирого молока.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Асоціації виробників молока, ціни на сировину продемонстрували зростання. Найбільш динамічно змінювався екстра-ґатунок, середня ціна за який зросла до 9,49 грн/кг, що на 13 коп. вище, ніж в кінці червня.

Ключовим фактором підвищення цін був зростаючий попит з боку переробників до цього ґатунку, що співпало також з традиційним сезонним коливанням у бік підвищення. Окрім того, оператори вже зараз адаптуються до нових вимог МінАПК з введенням в дію наказу “Про гігієну молока та молочних продуктів” і намагаються втримати свої сировинні бази підвищенням закупівельних цін саме на якісне молоко.

Намітилася також тенденція до зростання цін і інших ґатунків. Зокрема, вищий додав у ціні 3 коп. і становить 8,93 грн/кг, а перший – 4 коп. з фіксацією ціни на рівні 8,71 грн/кг.

Загалом, середньозважена ціна молока у липні становить 9,04 грн/кг, що на 58 коп. вище (+6,9%), ніж у липні минулого року. Надалі передбачається подальше поступове зростання цін на молоко.

Перегляди: 0