Головна Новини Ринок України “Укрзалізниця” знижує рентабельність виробництва зернових в Україні – УЗА

“Укрзалізниця” знижує рентабельність виробництва зернових в Україні – УЗА

Неефективна робота “Укрзалізниці” знижує рентабельність виробництва зернових в Україні, адже необхідність шукати інші способи логістики дорого коштує для аграріїв.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Української зернової асоціації, таку думку висловив президент УЗА Микола Горбачов.

Він зазначив, що цього року аграрії зіштовхнуться із суттєвою проблемою при вивезені зібраного врожаю, особливо на півдні країни.

“Урожай ми очікуємо вищий, ніж торік. І експорт, відповідно, буде вищим на 2-2,5 млн. тонн у порівнянні з минулим роком. Тому логістична проблема залишиться”, – пояснив президент УЗА.

При цьому він переконаний, що, незважаючи на похмурі прогнози окремих експертів, вивезти вдасться весь урожай.

“У те, що ми не зможемо вивезти зерно, я не вірю. Впевнений: вивеземо абсолютно все. Точно так само, як упевнений, що ми будемо жити в умовах постійного транспортного колапсу. Якщо залізниця перестане справлятися, ми повеземо автотранспортом. Це вплине лише на транспортну складову, за яку заплатить сільгоспвиробник”, – прогнозує Горбачов.

Очільник УЗА пояснив, що сьогодні велика проблема існує з локомотивною тягою, адже вагонів-зерновозів уже в 2 рази більше, ніж було 3 роки тому.

“Вагони стоять покинуті, в очікуванні, поки за ними приїде локомотив. Якщо ми нарощуватимемо кількість вагонів, можемо дійти до того, що вони стоятимуть покинуті від елеватора до порту”, – переконаний Горбачов.

Перегляди: 0