Головна Новини Ринок України В Україні продовжують зростати ціни на живець свиней

В Україні продовжують зростати ціни на живець свиней

У кінці липня ціни на свиней забійних кондицій в Україні продовжили підйом.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Асоціації “Свинарі України”, середня ціна закупівлі живця цього тижня сягнула 49,5 грн/кг, що на 2,7% вище ніж тижнем раніше.

Підвищення цін на свинину живою вагою на 1-2 грн/кг у ході торгів минулого тижня, посунуло діапазон закупівельних цін у бік підвищення. Тож більшість виробників свинини “розписали” товарне поголів’я по 49-51 грн/кг. Наступного тижня постачальники живця планують утримувати котирування на досягнутому рівні.

Закупівельники, навпаки, налаштовані скептично до таких намірів. Так, згідно з опитуванням учасників Асоціації “М’ясної галузі”, переробники налаштовані купувати живець по 47-49 грн/кг. В якості основного аргументу такої зміни озвучують очікуване пожвавлення імпортних поставок м’ясної сировини.

З іншого боку, підвищення німецьких котирувань цього тижня змусило скорегувати “бар’єрну” ціну на півгривні – до 46,5 грн/кг. Не зважаючи на таку зміну, внутрішні ціни на ринку живця навіть за прогнозованого послаблення будуть вищими.

Перегляди: 0