Головна Новини Ринок України Україна та ЄС узгоджують сертифікати для торгівлі продукцією птахівництва

Україна та ЄС узгоджують сертифікати для торгівлі продукцією птахівництва

Держпродспоживслужба запропонувала Генеральному директорату Єврокомісії з питань охорони здоров’я та безпечності харчових продуктів (DG SANTE) для розгляду проєкти двох міжнародних сертифікатів.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Держпродспоживслужби, йдеться про сертифікати для ввезення на митну територію України подрібненого (січеного) м’яса та/або м’яса механічного обвалювання (ММО) свійської птиці з Євросоюзу, а також для ввезення подрібненого (січеного) м’яса та/або м’яса механічного обвалювання (ММО) свійської птиці з України до ЄС.

Як повідомили у Держпродспоживслужбі, досягнуто домовленості про узгодження цих документів. Наразі питання перебуває на розгляді DG SANTE.

Нагадаємо, що з DG SANTE вже погоджені єдині форми ветеринарних сертифікатів для імпорту в Україну молока і молочної продукції, а також колагену та/або желатину, які діють однаково для усіх 28 держав-членів ЄС.

Також з Єврокомісією узгоджено позиції щодо єдиних ветеринарних сертифікатів для імпорту в Україну м’яса птиці та яєчних продуктів. Робота перебуває на фінальній стадії.

Перегляди: 0