Головна Новини Ринок України У січні-серпні 2019 р. виробництво м’яса в Україні зросло на 5,6%

У січні-серпні 2019 р. виробництво м’яса в Україні зросло на 5,6%

За дві третини року м’ясопереробні підприємства України випустили 1,2 млн тонн свіжого, охолодженого та мороженого м’яса, що на 5,6% більше ніж рік тому.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Асоціації “Свинарі України”, випуск ковбасних виробів, навпаки, зазнав відповідного скорочення (мінус 5,5% чи 18 тис. тонн) та склав 310,7 тис. тонн.

В АСУ зауважують, що основним рушієм виробництва м’яса залишається пташатина. Виробництво цього виду м’яса у січні-серпні 2019 збільшилося на 17% проти аналогічного періоду минулого року та склало 735 тис. тонн.

Водночас переробка свинини цьогоріч також пожвавилася порівняно з минулим роком. Сукупний випуск охолодженого, мороженого м’яса свиней та сушених, копчених чи солених делікатесів з неї збільшився майже на 6% – до 186 тис. тонн.

“Позитивну динаміку забезпечив майже 4%-вий приріст виробництва охолодженого м’яса, яка становить майже 90% промислового виробництва свинини. З іншого боку, збільшення обсягів випуску замороженої свинини більш ніж на 40% додало ще 4 тис. тонн до загального доробку”, – коментують аналітики.

Натомість, виробництво інших видів м’яса, субпродуктів та ковбасних виробів у січні-серпні “відстає” від результатів аналогічного періоду минулого року. Випуск яловичини та баранини протягом аналізовного періоду скоротився на чверть (до 40,8 тис. тонн), їстівних субпродуктів – на 14% до 260 тис. тонн. Ковбасних виробів цьогоріч поменшало на 5,5% чи 18 тис. тонн: за дві третини року м’ясопереробні підприємства виготовили 310,6 тис. тонн такої продукції. Найвідчутніше скоротився випуск варених виробів, ковбасних продуктів з м’яса та субпродуктів.

Перегляди: 0