Головна Новини Ринок України Закупівельні ціни на живець свиней в Україні раптово зросли

Закупівельні ціни на живець свиней в Україні раптово зросли

На початку жовтня закупівельні ціни на живець свиней в Україні раптово зросли: середня ціна закупівлі цього тижня зросла більш ніж на 4% та сягнула 47,46 грн/кг.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Асоціації “Свинарі України”, більшість товарних партій цього тижня реалізували по 46-49 грн/кг.

При цьому, якщо у Центрі та на Заході країни переважно зустрічалися ціни від 47 грн/кг та вище, то у східних областях ціни тяжіли до нижньої межі діапазону, а епізодично і нижчі. Така невідповідність цін спричинена більшою конкуренцією між закупівельниками за товарні партії на тлі обмеженої пропозиції свиней забійних кондицій. Окремі переробники в таких умовах зменшили обсяги заготівлі живця та “підстрахувалися” імпортною охолодженою свининою.

Цінову ситуацію на наступному тижні представники переробки коментують досить обережено та утримуються від конкретних прогнозів на подальшу перспективу, враховуючи значну волатильність ринку протягом останніх тижнів. Т

им не менш більшість опитаних переробників, та учасники Асоціації “М’ясної галузі” зокрема, очікують відносної сталості цін в межах 46-49 грн/кг з незначним висхідним рухом у межах цього діапазону. Проте вже у другій половині жовтня оператори очікують повернення низхідного тренду, який, за їх оцінками, триватиме до середини листопада.

Перегляди: 0