Головна Новини Ринок України В Україні зафіксований підвищений попит в сегментах якісного та промислового яблук

В Україні зафіксований підвищений попит в сегментах якісного та промислового яблук

На минулому тижні більшість садівників України повідомляли про підвищення попиту в сегменті якісного яблука.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на EastFruit, при цьому зростання цін відзначалося тільки на такі сорти яблук, як “Голден”, “Ренет Симиренка” і “Гала”.

Наприкінці минулого робочого тижня яблука сорту “Голден” пропонувалися до продажу за ціною 10-12 грн/кг ($0,40-0,48/кг), що в середньому на 9% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Сорт “Ренет Симиренка” коштував 8-12 грн/кг ($0,32-0,48/кг), що в середньому на 40% дорожче, ніж тижнем раніше. А сорт яблук “Гала” за минулий тиждень подорожчав у середньому на 26% і основні угоди укладалися по 8-12 грн/кг ($0,32-0,48/кг).

Позитивна динаміка в даному сегменті пов’язана, перш за все, з сезонним скороченням пропозицій осінніх сортів, які традиційно пропонуються дешевше, ніж більш цінні зимові яблука.

Також, варто відзначити що зростання цін в Україні спостерігається і в сегменті промислового яблука. Так, станом на 04 жовтня, ціни на сировину стартували від 2,5 грн/кг ($0,10/кг), а в разі доставки на завод і зовсім досягали 3,8 грн/кг ($0,15/кг).

Для порівняння: два тижні тому промислове яблуко надходило на заводи за ціною 2-3,2 грн/кг ($0,08-0,13/кг) в залежності від умов поставки. Як відзначають самі учасники ринку, подальше підвищення цін на промислове яблуко – вимушений захід. Пропозиція сировини на ринку вкрай обмежена, тоді як попит виробників концентрату залишається досить високим.

Перегляди: 0