Головна Новини Ринок України Аграрний комітет підтримав законопроект про сільськогосподарську кооперацію

Аграрний комітет підтримав законопроект про сільськогосподарську кооперацію

Аграрний комітет Верховної Ради України підтримав законопроект №0856 про сільськогосподарську кооперацію.

Як повідомляє “ПроАгро Груп”, про це заступник голови Всеукраїнської Аграрної Ради Михайло Соколов написав на своїй сторінці у мережі Facebook.

“Колеги, сьогодні аграрний комітет уніфіковано підтримав наш законпроект про кооперацію. Вчора те саме зробив і підкомітет, який відповідав за його підготовку у другому читанні. Чекаємо його прийняття Верховною Радою України”, ? написав Соколов.

Нагадаємо, даним законопроектом закладається ефективна модель економічної діяльності сільськогосподарського кооперативу, яка дозволяє підвищити його конкурентноздатність на аграрному ринку, запобігає подвійному оподаткуванню (як на рівні кооперативу, так і на рівні його членів), дає можливість діяти як з метою отримання прибутку, так і зберегти за собою неприбутковий статус.

Підготовка даного законопроекту здійснювалася з урахуванням найкращих світових практик та досвіду за участю низки провідних європейських та канадських експертів за підтримки ФАО та ЄБРР, Уряду Канади.

“Прийняття законопроекту дозволить адаптувати українське законодавство до законодавства країн-членів Європейського Союзу, Канади та США, які є світовими лідерами за рівнем розвитку сільськогосподарської кооперації. Крім того, його ухвалення сприятиме посиленню конкурентоздатності малих та середніх виробників, зокрема, та соціальному розвитку сільських територій загалом”, – відмічають у ВАР.

Перегляди: 0