Головна Новини Ринок України В Україні спостерігається падіння ставок на фрахт автозерновозів

В Україні спостерігається падіння ставок на фрахт автозерновозів

Цього сезону в Україні спостерігається падіння ставок на фрахт автомобілів зерновозів, що викликає невдоволення серед перевізників.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на Zernovoz, у жовтні спостерігається найвищий рівень ставок за рік у зв’язку з піком збиральної кампанії і, як наслідок, максимальним завантаженням зерновозів.

Порівняння жовтня 2019 року з жовтнем минулого року продемонструвало зростання лише на короткому плечі, в той час як на середньому і великому спостерігається падіння. Хоча ще на початку сезону власники автотранспорту прогнозували зростання тарифів на 15% і більше.

Абсолютним лідером серед сільгоспкультур є кукурудза, частка якої становить 46,1% від усіх замовлень на перевезення. На другому місці соя (18,4%), на третьому – соняшник (12,7%).

Зазначається, що попри сезонний попит на міжрегіональні перевезення топових зернових і олійних культур, а також зростання собівартості, тарифи продовжували знижатися. Ураховуючи, що пік збиральної кампанії вже минув, ставки на фрахт і надалі залишатимуться низькими.

Перегляди: 0