Головна Новини Ринок України Чим нехтують середні свиногосподарства

Чим нехтують середні свиногосподарства

Як заявив координатор web-проєкту “Стоп АЧС” – національний консультант ФАО, ІТ/GIS фахівець, епізоотолог Володимир Поліщук, середні свиногосподарства переважно ведуть бізнес із мінімальними вкладеннями у біозахист. Для середнього свинарського бізнесу компартмент – досить дороге задоволення.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agrotimes.ua.

Якщо свинарське підприємство – новозбудоване, а не успадковане ще з радянських часів і пристосоване під тимчасові потреби, та має понад 5 тис. голів свиноматок, то власнику варто замислитися про компартмент.

Найкращий варіант – коли ферма збудована за типовим проєктом, із типовим новітнім обладнанням, з описаною і погодженою з органом контролю технологію утримання, годівлі, догляду і біозахисту, в якій одразу передбачено, запроваджено і персонал дотримується відповідного рівня біобезпеки.

“Коли це все стандартизовано, тоді і варто подаватись на компартмент, знайшовши визнання продукції у покупця свинини за кордоном”, – зауважив експерт.

Середні свинарські підприємства в Україні переважно використовують пристосовані приміщення і ведуть свій бізнес, поки це вигідно – тобто на власний страх і ризик, із мінімальними капіталовкладеннями у біозахист. За словами Володимира Поліщука, сегмент середніх підприємств – найбільший в Україні по загрозах.

Перегляди: 0