Головна Новини Ринок України Україна забезпечена потужностями для зберігання зерна на 60-65%

Україна забезпечена потужностями для зберігання зерна на 60-65%

Реалізація потужного аграрного потенціалу України потребує модернізації наявної логістичної інфраструктури та подальший її розвиток. Потужності зі зберігання зерна, на сьогодні, дозволяють зберігати в межах 60-65% зібраного врожаю. Загальна потужність одночасного зберігання зернових, зернобобових та олійних культур становить 5,4 млн тонн.

Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тарас Висоцький на своїй Фейсбук-сторінці.

Він зазначив, що дефіцит на потужності зі зберігання спостерігається у всіх регіонах. У рамках державної програми підтримки с/г виробників у 2019 році за напрямом щодо часткового відшкодування вартості будівництва та реконструкції підприємств із зберігання та переробки зерна, держпідтримку отримали 55 сільгосптоваровиробників із 16 регіонів, загальний обсяг компенсації становив понад 526 млн грн. У результаті такої підтримки додатково отримано 61 об’єкт, пропускною спроможністю майже 1 млн тонн, та створено більше 500 робочих місць. Щодо державної підтримки в 2020 році, то за напрямком часткової компенсації вартості с/г техніки і обладнання передбачається виділити 1 млрд грн.

Перегляди: 0