Головна Новини Ринок України Торік обсяги виробництва свинини зросли на 5%, а яловичини – впали на...

Торік обсяги виробництва свинини зросли на 5%, а яловичини – впали на 12%

У 2019 році виробництво яловичини, послабившись на 12,3%, склало 62,2 тис. т. Виробництво м’яса птиці та свинини, навпаки, зросло: плюс 6,9% (до 1,07 млн т.) та 4,8% (до 281,7 тис. т), відповідно.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на asu.pigua.info.

Щодо свинини, то зміна відбулася за рахунок збільшення виробництва свинячих окостів, лопаток та їх відрубів майже на чверть порівняно з минулим роком, а також інших охолоджених свинячих частин на третину. Це дозволило компенсувати скорочення випуску охолоджених свинячих півтуш на 2,4%. Крім цього, упродовж року спостерігалося збільшення виробництва замороженої свинини, а за підсумками 2019-го м’ясопереробні підприємства “наморозили” на 35% більше свинини, ніж рік тому: 20,8 тис. т проти 15,4 тис. т, відповідно. Через це питома вага мороженої продукції в структурі промислового виробництва м’яса свиней зросла до 7,4% (+1,7%) за рік.

Торік промислове виробництво охолодженого та мороженого м’яса склало 1,8 млн т. Це на 2,7% більше, ніж роком раніше.