Головна Новини Ринок України Український ринок вершкового масла переживає переломний момент

Український ринок вершкового масла переживає переломний момент

До недавнього часу ринок масла був збалансований, виробництво трохи активізувалося, імпортом частково закривався дефіцит і навіть експорт був відносно значущим. Зараз ринок переживає переломний момент і найближчим часом ситуація може змінитися. Швидке зміцнення курсу гривні вплине на скорочення зовнішніх закупівель і буде стимулювати експорт. Це може привести до певного дефіциту масла, що в свою чергу посприяє зміцненню цін.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на infagro.com.ua.

Українські експортери вершкового масла примудряються знаходити в пострадянських країнах покупців, готових платити досить високу ціну. У цій ситуації в лютому масло і на внутрішньому ринку швидше за все подорожчає, хоча і ненадовго. На початку весни, з початком передбачуваного збільшення виробництва, масло може знову подешевшати.

Згідно з офіційною статистикою, в грудні 2019 масла було випущено 6,8 тис. т, що на 6% вище показника попереднього місяця. Але не виключено, що насправді в звітні показники виробництва були включені також обсяги фасованого на підприємствах імпортного масла.

В цілому, за даними Держстату, в минулому році випуск масла в Україні скоротився на 15%, до 89 тис. т. У поточному році виробництво скоротиться ще більше.

Перегляди: 0