Головна Новини Ринок України Як розв’язати проблеми з перевезенням зернових

Як розв’язати проблеми з перевезенням зернових

В Україні бракує грамотно розподілених нових лінійних елеваторів, особливо розташованих поруч з портами, що призводить до проблем з перевезенням зернових. Це, як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на elevatorist.com, заявив Андрій Рязанцев, директор з розвитку бізнесу АТ “Укрзалізниця.

Він розповів, що зерносховищами біля портів стають вагони-зерновози. Там стоять зазвичай до 22 завантажених зерном складів в очікуванні, коли їх приймуть термінали. “Необхідно побудувати лінійні “накопичувальні” елеватори поблизу портів, на західних кордонах країни, також на кордоні з Білоруссю. Кількість цих елеваторів буде залежати від того, яку кількість вантажів ми плануємо відправляти на експорт через наші західні області або порти. Це близько 13 млн т потужностей, які необхідні для того, щоб ми могли забезпечувати рівномірні перевезення зерна 12 місяців у році”, – каже Андрій Рязанцев.

У результаті організації ефективної моделі перевезень, яка включає в себе графікові відправки і грамотно розташовані зерносховища, “Укрзалізниця” зможе забезпечувати перевезення 60 млн т зернових на рік тими потужностями, якими на сьогодні володіє компанія.

Перегляди: 0