Головна Новини Ринок України Земельна реформа асоціюється у бізнесу з економічним ростом країни

Земельна реформа асоціюється у бізнесу з економічним ростом країни

Наразі макроекономічна ситуація в країні є однією з кращих за 20 років розвитку, а минулий рік виявився кращим, ніж очікував бізнес. На цьому наголошує генеральний директор Dragon Capital Томаш Фіала, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agrotimes.ua.

Томаш Фіала очікує, що у поточному році економіка України зросте на 4%, порівняно з минулим роком, і на 3,7% – у наступному. Інфляція складатиме 5,2%, а в 2021 – 6,1%.

На його думку бізнес очікує на прийняття земельної реформи, що додасть 0,4% до економічного росту України у 2020 році та 0,7% – у 2021-му.

Що стосується курсу гривні, то цього року очікується подальше зміцнення середньорічного курсу, а на кінець року вартість долара прогнозується на рівні 24 грн/дол у 2020-му та 25,5 грн/дол – у 2021-му.

“Зважаючи на високу залежність бюджету від зовнішнього фінансування, одним з головним ризиків для економіки є відмова від співпраці з МВФ. Інші фактори ризику – стан світових фінансових ринків та динаміка цін на сировинні товари українського експорту (метал, руда, зерно, тощо). Однак бізнес налаштований на позитивну роботу та інвестування”, – каже Томаш Фала.

Перегляди: 0