Головна Новини Ринок України Абсолютна більшість аграріїв планують брати для купівлі землі кредити

Абсолютна більшість аграріїв планують брати для купівлі землі кредити

За результатами опитування, проведеного “Всеукраїнською Аграрною Радою”, при відкритті ринку землі для її купівлі 83% з опитаних агровиробників зазначили, що планують брати для цієї цілі кредит у банку. 82% аграріїв зазначили, що мають досвід залучення кредитних коштів. 12% аграріїв мають такий досвід: банк або не видав позику, або видав у значно меншій сумі. 6% опитаних ніколи не звертались до банків.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на uacouncil.org.

Аграрії підтримали запровадження ринку с/г земель в Україні, однак не у тому форматі, який наразі пропонується авторами законопроєкту №2178-10. Так, за відкриття ринку землі виступає 53% опитаних, проти – 39%. На запитання “Чи підтримуєте ви запровадження ринкового обігу земель с/г призначення у варіанті, запропонованому аграрним комітетом ВРУ (№2178-10), як компромісний законопроєкт”? негативно відповіли 56% опитаних. Ще 39% зазначили, що готові підтримати даний законопроєкт, однак він потребує додаткового опрацювання.

Основною умовою, за якої аграрії все-таки готові були б підтримати законопроєкт, є наявність перехідного періоду при запровадженні ринку землі, протягом якого купувати землю зможуть лише фізичні особи-громадяни України. За дану позицію проголосували 49% опитаних.

Щодо того, які землі варто спочатку виставляти на продаж, сільгоспвиробники зазначили, що це мають бути спочатку землі приватної та комунальної власності (38% опитаних) та лише землі приватної власності (34% опитаних).

Перегляди: 0