Головна Новини Ринок України Ціни на яблуко в Україні вже перевищили рівень минулого року в середньому...

Ціни на яблуко в Україні вже перевищили рівень минулого року в середньому у 1,8 раза

Українські садівники активно підвищують ціни на яблуко. В першу чергу дорожчають фрукти експортної якості. Підвищувати ціни садівникам дозволяє активний попит на ці фрукти як з боку оптових компаній, так і з боку роздрібних мереж, тоді як запаси яблука в сховищах скорочуються.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agravery.com, яблука залежно від сорту на минулому тижні коштували 10-17 грн/кг (0,41-0,69 $/кг), що в середньому на 11% дорожче, ніж наприкінці позаминулого тижня.

Представники оптових компаній зазначають, що збільшення закупівельних цін на яблука – вимушений захід, оскільки з кожним днем все важче здобувати фрукти необхідної якості в необхідних обсягах.

“Частина виробників прийняли рішення призупинити продаж в очікуванні більш високих цін, а деякі і зовсім вже завершили реалізацію, на ринку утворився дефіцит пропозиції якісних яблук. В першу чергу на ринку з’явилася нестача пропозицій яблука з холодильників з регульованим газовим середовищем”, – додають фахівці.

Наразі ціни на яблуко в Україні вже перевищили рівень минулого року в середньому у 1,8 раза.

“Запаси яблук у сховищах достатньо швидко закінчуються завдяки стабільному попиту, що лише провокує подальше зростання цін. Більшість фермерів встигли реалізувати практично весь урожай яблук ще в січні місяці”, – кажуть садівники.

Перегляди: 1