Головна Новини Ринок України Свинина живою вагою дешевшає

Свинина живою вагою дешевшає

Другий тиждень лютого відзначився відчутнішим зсувом цін закупівлі свиней забійних кондицій. Середня ціна на свинину живою вагою була на 4,3% меншою, ніж на початку місяця та зупинилася на позначці 41,2 грн/кг, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на asu.pigua.info.

За свідченнями операторів ринку, ціни на живець свиней переважно варіювали в межах 40-42,5 грн/кг. Хоча епізодично звучали вищі ціни (зокрема, 43 грн/кг), діапазон опустився на 2 грн/кг. Тож на початку другої декади лютого виробники свинини реалізовували товарне поголів’я на 0,5-2,5 грн/кг дешевше, ніж тижнем раніше.

Посилення негативної динаміки цін більшість пояснює сезонними тенденціями, а також млявою торговельною активністю. Крім цього, оператори відзначають тиск з боку суміжного ринку курятини, ціни на яку продовжують зниження. З огляду на це, більшість закупівельників очікує на подальше пониження цін та звуження цінового діапазону. Водночас, частина представників переробної галузі відзначають слабку еластичність попиту кінцевого споживача до зміни закупівельних цін. Тож є сумніви, що подальше послаблення цін зможе стимулювати продажі.

Перегляди: 0