Головна Новини Ринок України В Україні прогнозується зменшення виробництва зерна

В Україні прогнозується зменшення виробництва зерна

Загальний обсяг виробництва зерна та олійних культур в Україні на 2020/21 маркетинговий рік очікується в межах 72-73 млн тонн. Такий прогноз agrotimes.ua озвучила заступниця директора ProAgro Group Марія Колесник.

У разі, якщо прогнози справдяться, то цьогорічний врожай зернових буде нижчим за рекордний минулорічний на 3,19%. За словами Марії Колесник, скорочення виробництва очікується через менші посівні площі під озиминою. Нестача вологи в осінній період стала причиною зниження посівних площ під озимою пшеницею.

Тепла зима цього року стимулювала розвиток хвороб та стала причиною втрати рослинами певної частини поживних речовин. Саме через вплив наведених вище чинників майбутній врожай пшениці оцінюється у 26,2 млн проти торішніх 28,3 млн тонн.

Майбутній врожай ячменю, за попередніми прогнозами аналітиків ProAgro Group, скоротиться на майже 3,93% – до 8,6 млн тонн, через менший, порівняно з минулим роком, потенціал виробництва.

“Прогноз виробництва ярих культур, особливо тих, які мають висіватись у другій половині весни, можна сприймати лише як умовний орієнтир, оскільки, крім ринкових обставин, на майбутні посівні площі в першу чергу впливатиме погодний чинник”, – зазначила Марія Колесник.

Перегляди: 0