Головна Новини Ринок України На початку березня приймуть порядки використання коштів за напрямками держпідтримки

На початку березня приймуть порядки використання коштів за напрямками держпідтримки

Уряд визначив напрями державної підтримки на 2020 рік. Наступний крок – прийняття відповідних порядків використання коштів із чітким алгоритмом.

“Вони вже зараз проходять внутрішнє узгодження на рівні ЦОВВів. Ми очікуємо, що прийняття порядків відбудеться на початку березня, а з квітня стартують безпосередні виплати”, – цитує слова заступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького “ПроАгро Груп” з посиланням на me.gov.ua.

Він додав, що 80% виплат відбудуться у другому півріччі, через єдиний підхід до подачі документів. Вже зафіксовано дату подачі документів – до 1 жовтня.

“Спільно з аграрним комітетом ми вирішили на початку липня анонсувати план державної підтримки на 2021-2023 роки. Всі потенційні отримувачі будуть чітко розуміти, на що їм розраховувати в наступному трирічному бюджетному циклі. Крім того, з 2021 року ми передбачаємо запровадити такі напрями підтримки як агрострахування та переробку сільськогосподарської продукції”, – каже заступник міністра.

Перегляди: 1