Головна Новини Ринок України Картопля: тренд на здорожчання

Картопля: тренд на здорожчання

Нині ціни на картоплю сформувалися в діапазоні 8-10 грн/кг (0,1-0,13 $/кг), що в середньому на 43% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на east-fruit.com.

“У зв’язку з санітарно-епідеміологічною ситуацією в країні, поставки картоплі з господарств ведуться нерегулярно. З цієї ж причини дещо скоротилося надходження імпортної продукції з Білорусі та Росії. В результаті пропозиція на ринку скоротилася, що в умовах зростання попиту привело до подорожчання картоплі”, – пояснюють аналітики ринку.

На думку експертів, підвищити ціну на картоплю фермерам вдалося на тлі значного скорочення запасів у оптових компаній і роздрібних мереж, тоді як поставки із західних областей України, як і раніше ускладнені. “Маємо надію, що з відновленням поставок із західних областей країни ціна знову знизиться до колишнього рівня, однак фермери розраховують вести продаж в подальшому в такому ж ціновому діапазоні, як і сьогодні”, – зазначають представники оптових компаній.

Більш того, деякі виробники заявляють про намір піднімати ціни на картоплю і далі. За їх словами, запаси якісної картоплі в західних регіонах країни також закінчуються, тому попит на продукцію буде в перспективі тільки рости, завдяки чому буде підвищуватися і ціна. Варто зазначити, що ціна на картоплю в Україні на даний момент вже в середньому на 46% вище, ніж в аналогічний період минулого року.

Перегляди: 0