Головна Новини Ринок України Влада не заборонятиме експорт та імпорт продукції

Влада не заборонятиме експорт та імпорт продукції

Як заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Качка, заборона на експорт зернових, м’яса птиці, соняшникової олії та інших ключових експортних позицій через карантин запроваджуватись не буде за жодних обставин, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agroportal.ua.

“Ми аналізували товари, щодо яких можлива нестача на внутрішньому ринку. Такі товари як хліб, гречка і сало в нас фактично не експортуються. Тому на сьогоднішній день немає сенсу вводити заборону на експорт. Питання наявності продукції на внутрішньому ринку буде вирішуватися шляхом діалогу з виробниками та рітейлерами”, – наголосив Тарас Качка.

За його словами, всі основні виробники говорять про те, що готові посилювати поставку до місць реалізації продукції, щоб уникнути будь-якої нестачі продуктів харчування. Також, оскільки головне припущення, що джерелом поширення вірусу є люди, а не продукція, то урядом не розглядалося і не пропонувалося обмеження на ввезення в Україну продукції з інших країн.

Перегляди: 0