Головна Новини Ринок України У м’ясопереробній галузі “передчасний Великдень”

У м’ясопереробній галузі “передчасний Великдень”

54

У першій половині березня середня ціна закупівлі свинини живою масою утримувалася на рівні 44,8 грн/кг. Проте вже у середині місяця намітився висхідний рух котирувань. Так, свині забійних кондицій в середньому подорожчали на 3%, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на asu.pigua.info.

Минулого тижня діапазон закупівельних цін піднявся до 45-47 грн/кг, а середньоринкова позначка склала 46,14 грн/кг. Тож виробники реалізували живець на 0,5-2 грн/кг дорожче ніж тижнем раніше.

Ключовим фактором, що вплинув на ціни наразі є карантинні заходи. Зокрема, представники м’ясопереробної галузі відзначили значний сплеск споживчої активності на початку тижня. Активізацію попиту на м’ясо свиней пояснюють і переорієнтацією на роздрібні мережі постійних покупців стихійних ринків через тимчасове припинення роботи останніх.

Тож до завершення карантинних заходів купівельна активність саме у мережах роздрібної торгівлі буде одним з ключових факторів впливу на ціну закупівлі. Цінову ситуацію на ринку також “підігріває” як обмеженість пропозиції промислової свинини, так і конкуренція серед заготівельників.

Більшість представників м’ясопереробної галузі розглядають поточну ситуацію як “передчасний Великдень”. На їхню думку, таке бажання зробити достатні продовольчі запаси, в тому числі свинини, щоб її заморозити, можуть негативно позначитися на продажах та, відповідно, на ціні у передвеликодній період.