Головна Новини Ринок України Через коронавірус очікується падіння економіки України на 5%

Через коронавірус очікується падіння економіки України на 5%

За оцінками уряду, втрат ВВП до кінця року варто очікувати в межах 7%. Основні фактори, які впливають на економіку – коронавірусна епідемія та падіння цін на нафту в світі, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agropolit.com.

“Дефолту не буде. Ми не обговорюємо введення валютних обмежень. Якщо ситуація залишається такою ж і бізнес сам не підігріває ситуацію ми спокійно проходимо цю ситуацію. Бачимо в районі 5% падіння економіки за цей рік. Прогноз інфляції: коридор 5-6% переїдемо, очікуємо 10%. Порівняно з кризою 2008 року – тоді це була криза ринку капіталу. Тепер – криза робочої сили, – каже голова Офісу Національної інвестиційної ради при Президенті України Юлія Ковалів.

За її словами, на підтримку економіки в умовах епідемії коронавірусу Україна планує отримати $5 млрд у МВФ, а також зверталась по додаткове фінансування до світових фінансових інституцій. “Працюємо не тільки з МВФ, але з Єврокомісією і Світовим банком, щоб пул підтримки збільшити. Наступний шлях подолання кризи в економіці – шлях внутрішніх запозичень, тому що зовнішні обмежені”, – зазначила Юлія Ковалів.

Перегляди: 0