Головна Новини Ринок України Діяльність сільгосппідприємств під час карантину не обмежуватиметься

Діяльність сільгосппідприємств під час карантину не обмежуватиметься

Під час онлайн-наради з представниками профільних аграрних асоціацій заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький заявив, що підприємства, які працюють в сфері сільського господарства та харчової промисловості мають особливу важливість для забезпечення продовольчої безпеки, тому їхня діяльність не обмежуватиметься. У зв’язку з запровадження карантину відтепер такі зустрічі з профільними асоціаціями відбуватимуться щоденно.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на me.gov.ua.

Щодо діяльності тваринницьких комплексів та переробних підприємств, які мають працювати цілодобово, то розроблені інструкції у разі виявлення хворого на коронавірус. Відповідні інструкції обговорюватимуться разом з асоціаціями. “Ми розробляємо ідею запровадження тимчасового на таких об’єктах цілодобового режиму біобезпеки та інші рекомендації, щоб надати можливість працювати, адже відгодівлю тварин необхідно продовжувати, також треба виробляти продукти харчування тощо”, – зазначив заступник міністра.

Також він повідомив, що Мінекономіки виступає за те, щоб діяльність відкритих продовольчих ринків продовжувалась, і до цього переліку важливо додати реалізацію насіння, засобів захисту рослин, саджанців та ветпрепаратів. А ще наголосив на тому, що передумов до обмеження експорту аграрної продукції наразі немає.

Перегляди: 0