Головна Новини Ринок України Аграрії півдня раніше отримали воду для зрошення

Аграрії півдня раніше отримали воду для зрошення

На два тижні раніше, ніж торік відбувся пуск дніпровської води у Північно-Кримський канал, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на newday.kherson.ua.

Зазвичай канал заповнювався водою наприкінці березня. Однак через відсутність метеорологічної зими, малу кількість опадів, ранню весну і посушливі погодні умови в нинішньому році було прийнято рішення зробити це раніше.

Як повідомили в Басейновому управлінні водних ресурсів нижнього Дніпра, водогосподарські організації завершили підготовку водогосподарсько-меліоративного комплексу до роботи в поливному сезоні 2020 року.

“Заповнення води русла Північно-Кримського каналу здійснюється за графіком. 27 березня очікуються горизонти води, необхідні для початку заповнення Олександрівського магістрального каналу, де протягом тижня будуть набрані робочі рівні води для забору аграріями Скадовського і Голопристанського районів. З 29 березня протягом 2 діб планується заповнення міжгосподарських каналів РЕМ-1 і РЕМ-2 для поливу та затоплення рису в Каланчацькому районі. В кінці березня очікується заповнення включення насосної станції Зонального магістрального каналу для зрошення в Олешківському і Скадовському районах”, – йдеться в повідомленні управління.

Загалом у поточному році планується укласти біля 900 договорів про надання послуг, пов’язаних із забором води аграріями Херсонщини. Перші з них уже укладені в зоні обслуговування Скадовського управління водного господарства.

Перегляди: 0