Головна Новини Ринок України Якою бути санітарно-епідеміологічній службі

Якою бути санітарно-епідеміологічній службі

Секретар комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський вважає, що санітарно-епідеміологічну службу (СЕС) варто зробити органом, який не буде бити бізнес, та знаходитиметься у підпорядкуванні Держпродспоживслужби, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agropolit.com.

“Потрібно якнайшвидше завершити її реформування та прийняти закон “Про санепідемблагополуччя”, щоби розділити функції в частині СЕС між МОЗ і ДПСС. Санітарно-епідеміологічна служба повинна запрацювати не на папері, а в реальності. Підрозділ СЕС мав бути перезапущений у складі ДПСС ще 4 роки тому. Але доки грім не вдарив, нічого не робили. Я – за повне приєднання СЕС до Держпродспоживслужби та передачу її функцій і обов’язків цьому відомству. Не потрібно вирощувати ще один орган, який битиме бізнес по руках”, – каже народний депутат.

До слова, кандидат на посаду очільника Держпродспоживслужби Геннадій Супіханов заявляв, що в Україні не вистачає законодавства, яке визначає забезпечення санітарних норм для належного нагляду. Уряд тим часом має 3 моделі реалізації роботи СЕС в рамках різних відомств.

Перегляди: 0