Головна Новини Ринок України Заразитись коронавірусом від корів не можна

Заразитись коронавірусом від корів не можна

Як нагадує лікар ветеринарної медицини Джеоф Сміт, викладач Університету штату Північна Кароліна, коронавірус людини вперше був виділений у 1967 році і насправді досить тісно пов’язаний з коронавірусом великої рогатої худоби з генетичної точки зору. Однак коронавірус ВРХ, як було доведено, є специфічним для великої рогатої худоби, і не може заразити людей.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на avm-ua.org.

За словами лікаря, коронавіруси використовують спеціальні молекули, щоб прикріпитися до поверхні клітинних мембран в організмі, але щоб потрапити в клітину, їм потрібні інші білки. Лабораторні дослідження з використанням людських клітин показали, що коронавірус ВРХ може приєднуватися до епітеліальних клітин дихальних шляхів людини, але фактично не в змозі проникнути в клітину.

Незважаючи на генетичну схожість між різними штамами коронавірусів, більшість вчених вважають, що у них дуже вузький діапазон господарів. Попередні епідемії коронавірусу в людини включали вектори тварин, зокрема таких, як свині, кури, качки та верблюди, але не ВРХ. Ніколи не можна казати ніколи, але шанси, що людський штам коронавірусу може іти від корови надзвичайно низькі. Тобто не можна підчепити коронавірус від корів.

Перегляди: 1