Головна Новини Ринок України Коронавірус б’є по виробниках м’яса та молочних продуктів

Коронавірус б’є по виробниках м’яса та молочних продуктів

З наступного тижня рітейл, через карантин, зменшить свої замовлення на молочну та м’ясну продукцію через спад споживчих настроїв, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agravery.com.

Як зазначає Максим Фастєєв, аналітик ринку молочної продукції в агенції Infagro, продажі молокопродукції на експорт також будуть ускладнені через карантинні заходи, яких дотримуються іноземні уряди. Тому молочарі будуть вимушені знизити обсяги виробництва, відповідно, закупівельна ціна молока також впаде, і на це може накластись подальше падіння курсу гривні.

На думку експертів, проблеми можуть спіткати й свинарів, які в попередні роки робили свою основну виручку завдяки закупам перед Пасхою. Уже через карантин закупівельні ціни на живець свиней підскочили. Так трапилось, бо населення через карантин не може купувати м’ясо на стихійних ринках та пішло в супермаркети, аби купити свинину „про запас“ на заморозку. Більше м’яса уже не потрібно, його купуватимуть менше, а отже, закупівельна ціна напередодні Великодня також впаде, чого ніколи не було в попередні роки.

Перегляди: 0