Головна Новини Ринок України СУП заявляє про необхідність пом’якшення карантину

СУП заявляє про необхідність пом’якшення карантину

Згідно з опитуванням Спілки українських підприємців, 50% підприємців можуть витримати місяць карантину і не збанкрутувати, а кожен четвертий бізнес – витримати 2-3 місяці роботи в умовах карантину і не збанкрутувати, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на sup.org.ua.

В умовах карантину близько 60% підприємців продовжують свою діяльність – це переважно представники середнього та великого бізнесу. 29% опитаних підприємців припинили свою роботу (переважно представники малого та мікробізнесу). Повністю припинили будь-яку діяльність близько 6% підприємців – представників малого та мікробізнесу.

Лише 3% респондентів вказують, що їхній бізнес зможе працювати тривалий час за необхідних умов (орендні канікули, віддалений доступ для співробітників, перегляд бізнес-моделі).

Більшість членів “СУП” (майже 100%) заявили про падіння доходу та про те, що скоротили близько 50% штатних робітників. Вони закликають уряд запровадити більше податкових канікул, особливо для тих підприємств, які навіть в умовах карантину продовжують сплачувати зарплату працівникам. Також члени бізнес-асоціації повідомили про необхідність пом’якшення карантину.

Перегляди: 0