Головна Новини Ринок України Молочна галузь може розраховувати на мінімальні втрати

Молочна галузь може розраховувати на мінімальні втрати

На думку експертів, на сировинному ринку слід очікувати зниження цін, а в категорії господарств населення цей процес вже почався. Гарна погода сприяє активному росту трави і сезонному збільшенню виробництва молока. Пропозиція виросла також через введене обмеження торгівлі на базарах, ринках і порушення каналів реалізації молочних товарів, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на infagro.com.ua.

Більше сировини хлинуло в промпереробку і перш за все у виробництво сухого молока, казеїну і масла. Таким чином, результатом стало більш активне зниження закупівельних цін молока у населення по всій території країни. Зниження вартості сировини сільгосппідприємств стримувалося зростанням споживчого попиту в ритейлі, але ситуація вже змінилася і на початку квітня зміниться ще більше.

“Сировинний молочний ринок чекає хвиля масового перегляду цін, незалежно від якості молока і обсягів поставок. Ситуація в Україні і світі змінюється дуже динамічно і, на жаль, прогнози трендів споживчого ринку не оптимістичні”, – вважають аналітики ринку. Проте, на думку експертів, молочна галузь України перебуває не в найгіршому становищі. Внутрішні і зовнішні фактори є такими, що порівняно з іншими галузями економіки молочна галузь може розраховувати на мінімальні втрати.

Перегляди: 0