Головна Новини Ринок України Живець свиней дешевшатиме далі

Живець свиней дешевшатиме далі

Після раптового стрибка, ціни на ринку свиней забійних кондицій “відкотилися”. За підсумками щотижневого моніторингу закупівельних цін на свинину, середньоринкова позначка послабилась на 6,8%, зупинившись на рівні 46,8 грн/кг за підсумками першого тижня квітня. Про таку динаміку інформує Олександра Бондарська, керівник аналітичного відділу Асоціації “Свинарі України”, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на asu.pigua.info.

Минулого тижня очікування і реальність операторів вітчизняного ринку свинини не співпали. Так, в останні дні березня виробники планували реалізувати товарні партії по 46-48 грн/кг. Проте вже у кінці тижня опитування представників м’ясопереробної галузі вказало на зниження мінімальної цінової межі до 45 грн/кг. При цьому, деякі з них зазначали, що у зв’язку з погіршенням продажів та скасуванням замовлень на свинину були змушені відмовлятись від частини попередньо заброньованих партій живця.

Закупівельники також відзначили відчутну активізацію пропозиції свинини з боку дрібних виробників, які до цього були постачальниками для продовольчих ринків. Хоча було оприлюднено постанову МОЗ, що дозволяє роботу ринків в умовах карантину, це поки не послабило напругу на ринку. Крім цього, більшість м’ясопереробників наразі сумнівається у тому, що реалізація свинини та продуктів з неї покращиться напередодні Великодня через продовження карантину та посилення заходів з дистанціювання. Через це м’ясокомбінати, що мали запаси мороженої продукції наразі активно їх використовують та, відповідно, скорочують об’єми заготівлі свинини. У зв’язку з цим закупівельники очікують, що низхідний рух цін продовжиться і цього тижня.

Перегляди: 0