Головна Новини Ринок України Чи готовий фундамент для подальшого розвитку органічного сектору

Чи готовий фундамент для подальшого розвитку органічного сектору

Закон України “Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції” від 10.07.2018 N2496-VIII мав вступити в дію в серпні 2019 року. Але, як зазначає Сергій Глущенко, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України на жаль, до вступу його в дію не всі підзаконні акти були розроблені та прийняті.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agrotimes.ua, залишаються неприйнятими ще сім підзаконних актів, серед них постанова Кабінету Міністрів та три накази, які зараз погоджуються з центральними органами виконавчої влади.

Сергій Глущенко вважає, що в перспективі двох місяців вони будуть прийняті. “Паралельно йде підготовка ще кількох наказів. Вони будуть готові через два-три місяці. Після цього всі законодавчі вимоги будуть сформовані й це стане фундаментом для подальшого розвитку нашого органічного сектору. Водночас, свої корективи може внести поточна ситуація з коронавірусом, яка відволікає чиновників на вирішення нагальних питань”, – зазначив він.

Перегляди: 0