Головна Новини Ринок України Анонсовано оновлення програми стимулювання кредитування “5-7-9%”

Анонсовано оновлення програми стимулювання кредитування “5-7-9%”

В Мінекономіки заявили, що найближчим часом програма стимулювання кредитування “5-7-9%” буде оновлена.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agravery.com.

Як поінформував Ігор Петрашко, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, програма доопрацьовується з урахуванням умов сьогодення. Розробляється більш широка програма підтримки. Міністерство сподівається на співпрацю з Національним банком та наслідуватиме кращі практики підтримки економіки, що запроваджуються нині в США та ЄС.

Він нагадав, що наразі уряд вже розширив можливості програми „Доступні кредити 5-7-9%“. Також у списку вже запроваджених заходів – рішення щодо податкових канікул, відтермінування декларування до 1 липня 2020 року, тимчасове скасування штрафів, мораторій на здійснення заходів державного нагляду та податкові перевірки, відтермінування застосування РРО до 2021 року, забороняється збільшення процентів за користування кредитом.

Серед середньострокових планів – робота над програмою зміни до державних закупівель з урахуванням міжнародних зобов’язань, щоб українські підприємства, виробники і іноземні підприємства, які працюють на території України, отримали більший доступ до державних замовлень.

Перегляди: 0