Головна Новини Ринок України Цінам на молоко прогнозують подальше зниження

Цінам на молоко прогнозують подальше зниження

Початок квітня розпочався прогнозованим зниженням цін на молоко-сировину. До сезонного низхідного тренду додалися серйозні фактори, які посилюють цей рух. Один із найвагоміших – карантинні обмеження в рамках боротьби з поширенням COVID-19. У зв’язку з цим істотно впав попит на молочну продукцію, при цьому зросли затрати на виробництво як сирого молока, так і готової продукції.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на avm-ua.org, уперше переробники почали констатувати надлишок молока у зв’язку зі скороченням об’ємів виробництва. Побільшало молока у переробників і від населення, для якого закрилися традиційні канали збуту. Не на руку зараз грає і початок сезону великого молока, який з кожним днем посилює профіцит сировини. У другій половині квітня прогнозується подальше зниження цін, що може тривати і впродовж травня. Це, у більшій мірі, буде залежати від тривалості і жорсткості карантинних обмежень та швидкості відновлення попиту, зокрема експортного.

Станом на 08.04.2020 р. ціни на молоко-сировину почали масово знижуватися серед усіх ґатунків. Цього разу відчутних змін зазнав і екстраґатунок та великі об’єми сировини. Так, середня ціна екстраґатунку у порівнянні з попереднім періодом (13 тиждень) знизилися на 17 коп. і коштує 10,73 грн/кг. Вищий ґатунок втратив 9 коп. -10,21 грн/кг. Ціна першого ґатунку становить 9,54 грн/кг, просівши на 17 коп. Діапазон цінових коливань екстраґатунку: у північному регіоні – 10,1-10,7 грн/кг, центральному – 10,0-10,8грн/кг, південному – 9,90-10,75 грн/кг, східному – 9,80-10,6 грн/кг, західному – 9,80-10,4грн/кг.

Перегляди: 0