Головна Новини Ринок України Коронакриза відсіє слабких гравців українського плодоовочевого ринку

Коронакриза відсіє слабких гравців українського плодоовочевого ринку

Керівник Української плодоовочевої асоціації (УПОА) Федір Рибалко вважає, що в довгостроковій перспективі нинішня криза призведе до відсіювання більш слабких гравців українського плодоовочевого ринку, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на fruit-ukraine.org.

“Залишаться лише сильні гравці, які зможуть пережити цей, так званий, “ідеальний шторм”. Але сьогодні першими під удар потрапили виробники ранньої продукції, які, як правило, починають сезон з високих цін, проте сьогодні не отримують ті цінові рівні, на які розраховували раніше. Причиною тому, перш за все, служить незрозуміла ситуація на валютному ринку, що в значній мірі впливає на питання ціноутворення. При цьому глибока девальвація гривні, яка можлива в майбутньому, здатна стимулювати експорт і буде захисним бар’єром для тих позицій, які під час дефіциту заміщуються імпортними поставками”, – зазначив Федір Рибалко.

В УПОА характерною тенденцією, спровокованою пандемією коронавірусу, вважають пошук плодоовочевими компаніями нових каналів реалізації продукції. Наприклад, багато експортерів сьогодні почали оцінювати привабливість внутрішнього ринку, активно займаючись пошуком нових торгових відносин.

Перегляди: 0