Головна Новини Ринок України Україна відповіла обмеженням на обмеження

Україна відповіла обмеженням на обмеження

Кабінет Міністрів схвалив механізм, відповідно до якого Україна на засадах взаємності буде вживати обмежувальні заходи до тих країн, які встановили обмеження до України.

“Україна підтримує вільний рух вантажів між країнами, ми не обмежували здійснення вантажних перевезень у жодному напрямку. Економіка як українська, так і інших країн має працювати. Проте, після запровадження обмежень до українських перевізників деякими країнами, уряд був вимушений запровадити дзеркальні заходи”, – цитує “ПроАгро Груп” слова міністра інфраструктури Владислава Криклія з посиланням на mtu.gov.ua.

Урядом внесено зміни до розпорядження Кабінету Міністрів України від 14.03.2020 №287. Відтепер для водіїв та членів екіпажу вантажних транспортних засобів, членів екіпажів повітряних і морських, річкових суден, членів поїзних і локомотивних бригад країн, що встановили обмеження перетину власного державного кордону для таких осіб з України, можуть застосовуватись відповідні заходи на засадах взаємності.

Перетин державного кордону України дозволено для водіїв та членів екіпажу вантажних транспортних засобів, членів екіпажів повітряних і морських, річкових суден, членів поїзних і локомотивних бригад країн, що не обмежують перетин власного державного кордону такими особами з України.

Перегляди: 0