Головна Новини Ринок України Мінінфраструктури нарікає на велике коло бажаючих возити своїми локомотивами власні вантажі

Мінінфраструктури нарікає на велике коло бажаючих возити своїми локомотивами власні вантажі

Міністр інфраструктури Владислав Криклій нарікає на велику кількість бажаючих возити своїми локомотивами власні вантажі.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agropolit.com.

Він каже, що найближчим часом комісія при Мінінфраструктури остаточно визначиться з ділянками й учасниками експерименту із запуску приватної тяги на залізниці.

“Ми оголосили ринку, що проведемо цей експеримент, щоб визначити пул проблемних моментів, які потрібно доопрацювати, а потім масштабуємо його на всю країну. Під час пілотного проєкту маємо визначити реальні інфраструктурну й локомотивну складові тарифу. У результаті всі й одразу захотіли взяти участь в експерименті. І це найбільша проблема”, – зазначив Владислав Криклій.

На його думку, “Укрзалізниці” не варто боятися реалізації експерименту та появи конкурентів. За умови виокремлення інфраструктурної складової в тарифі – це не конкуренція, а посилення позицій державного перевізника. Через технічний стан локомотивного парку “Укрзалізниці” важко, особливо в пікові періоди, забезпечити попит ринку на всі 100%. Приватний сектор – фактично партнер. Це добре простежується на прикладі співпраці з операторами приватних вагонів.

Перегляди: 0